De eerste dagen in Sjanghai, China - Reisverslag uit Shanghai, China van Jan Willem Delfsma - WaarBenJij.nu De eerste dagen in Sjanghai, China - Reisverslag uit Shanghai, China van Jan Willem Delfsma - WaarBenJij.nu

De eerste dagen in Sjanghai, China

Door: Jan Willem

Blijf op de hoogte en volg Jan Willem

28 September 2009 | China, Shanghai

Hallo allemaal,

De eerste dagen zijn voorbij en ik kan wel vertellen dat tot nu toe alles erg goed bevalt hier in China.

Mijn vorige verhaaltje hield op bij de vrijdagmiddag en dat ik in de avond uit eten zou met het stagebureau en de andere Nederlande studenten.

Vanaf hier zal ik verder vertellen:

Vrijdagmiddag wat uitgerust op de kamer en wat afleveringen Las Vegas gekeken. Vrijdagavond rond half 8 werd ik opgehaald door het stagebureau om bij de Japanner te gaan eten met een mannetje of 15. Hier zaten ook andere Nederlandse studenten bij. Het was hartstikke gezellig en heb direct veel contact kunnen leggen met de andere studenten.
Het eten was erg goed, maar tering, wat is het lastig om met stokjes te eten... hele klus.

Daarna direct op stap gegaan met wat andere Nederlandse studenten, ze vroegen of ik mee wou en ik ben natuurlijk de beroerdste niet..

Zijn in een paar zeer mooie discotheken geweest. De eerste discotheek was in een grote flat op de 40e verdieping, zeer gezellig en goeie muziek. Ook was er een groot balkon waar je heen kon en een fantastisch overzicht had op de Skyline van Sjanghai! (Zie foto's)

Daarna naar de M2 geweest, voor 10 euro, 10 muntjes, 10 drankjes naar keuze. Relaxed.
Sochtends vroeg de tent uitgegaan en met een taxi voor 2 eurie naar huis, hoe relaxed.

Het bed waar ik moet/moest slapen is echt snoeihard, Voor de chinees normaal maar het lijkt wel een stuk beton..

Zaterdag redelijk uitgeslapen en daarna een verlate lunch gedaan met een paar mensen van de vorige avond.
Na de lunch bij iemand achterop de scooter gestapt die op zoek was naar een appartement en zodoende de hele stad doorgecrossed..

Het verkeer is hier ongelovelijk, totaal niet te vergelijken met Nederland, iedereen rijdt door elkaar heen en toch wordt niemand op elkaar boos, allemaal heel relaxed, maar wel verschrikkelijk veel getoeter. De scooters gaan van links naar rechts, stoepje op en stoepje af tussen de autos door (zelfs van tegemoetkomend verkeer) de 1e minuten was het aardig angstig daarna viel het mee.

Savonds was er een cabaratier voor de Nederlandse Vereniging, een soort clubje voor alle Nederlandse Expats die daar zitten. was een leuke show.

Na de show zijn we uit geweest. Op een gegeven moment kwamen we uit bij een Discotheek vol met Chinezen(hoe kan het ook anders??!!) In ieder geval binnen werden we meegenomen door een leidinggevende om ergens te komen staan, bleek dus dat wij bij een aantal Chinezen moesten komen staan omdat zij daardoor aanzien kregen van de andere bezoekers, geen probleem, wij gratis drankjes, dus kon niet beter.

Vroeg in de ochtend weer mijn bed opgezocht.

Zondag heerlijk uitgeslapen en met wat hoofdpijn ontbeten met aantal studenten, na het ontbijt hebben we de Fake Market bezocht. Een winkel met allemaal kleding, electronica, schoenen, sieraden, horloges en noem het maar op. Alles! en alles nep...

Wel leuk om hier langs te lopen, de verkopers zijn erg actief en ook hier wordt veel geschreeuwd. wel is het verstandig dat je gaat afdingen anders wordt je mooi in het ootje genomen..

Een grappig moment was dat wij in een schoenenwinkel stonden en dat de verkoper zei: "Do you want a watch?" wij beantwoorden bevestigend en er gaat opeens een geheim deurtje open en daarachter staat een klein hokkkie waar verschrikkelijk veel horloges liggen, wij snel naar binnen, deur gaat weer slot. allemaal erg apart, maar wel mooi om meegemaakt te hebben.

Savonds uit eten geweest en nog nablijven hangen onder het genot van een aantal biertjes.

Vandaag begon voor de rest van de studenten de werkweek weer dus moest overdag mezelf vermaken, ook geen probleem. In de ochtend alles lekker relaxed gedaan en in de middag ben ik naar het hoogste gebouw van Sjanghai geweest en wat tevens het één na hoogste gebouw van de wereld is. (zie fotos!!)

het gebouw is 500 meter hoog en je hebt een fantastisch uitzicht over de stad...

Nadat ik gelukkig weer mooi benden stond nog even een kijkje genomen in het grootste Zee Aquarium van de wereld, ongelovelijk, het was ook wel aaaaardig groot.

Op gegeven moment een tunnel van 200 meter met om je heen alleen maar water en vis, schitterend.

Ik kom nu net terug van het eten, zijn bij de italitaan geweest met een paar jongens.

Nu zo mijn tas inpakken en nog ff aflevering Las Vegas kijken, morgen half 10 haalt het stagebureau mij op, vertrek dan naar het Resort, ben zelf reuze benieuwd hoe het daar zal zijn, de eerste dagen hier waren in ieder geval fantastisch.

Nog een aantal punten vanuit China:

- er wordt hier ongelovelijk veel gebouwd en verbouwd, recessie kennen ze hier niet volgens mij.

- Met stokjes eten is mooi klote

- Chinezen schreeuwen veel tegen elkaar, schitterend om te zien maar het is hier harstikke normaal..

- China is het land van de werkverschaffing, dit is ook wel te merken voor de onnozelste klusjes is er een baantje..

- Volgend jaar is hier de EXPO, een erg groot evenement door heel Sjanghai, voor dit evenement zijn ze alle wegen in Sjanghai(!!!) opnieuw aan het asfalteren, gekkenwerk!!

Nou dit was het weer voor deze keer, de volgende keer dat jullie van mij zullen horen zal ik op het resort zitten, ga ik vanuit.

Zie deze link voor de fotos die ik dit weekend gemaakt heb, het zijn er aardig wat, maar er zitten mooie tussen!

groeten!!!!

J.W.

• 28 September 2009 - 13:44

Ybo:

Meujj,

Allemaal oud nieuws, maar toch mooi verhaal en, als gezegd, prachtige foto's! Met stokjes eten lastig? Je hebt nog geen rijst gehad man, probeer dát es met stokjes. :)

Verder sneu voor je dat ze zo schreeuwen, da's niks voor jou inderdaad.

Morgen los dus. Allemachtig veel succes daar, sterkte met de stokjes!

• 28 September 2009 - 13:54

Frank:

Goh JW dat jij ooit nog eens een symbool van status kon wezen:) Ben trots op je!!

Verder niet te veel illigale spulletjes kopen en zo he, want die bedjes bij de politie zijn denk ik toch ietsje harder:P

Veel plezier daar man!! en ik kijk nu al uit naar het volgende verhaal :)

• 28 September 2009 - 15:25

Henk:

Hey Diss,

Zeer mooie foto's
    ik zal binnenkort een vork opsturen, want we willen niet dat je verhongert!

Succes morgen op het resort.

Spreken elkaar...

Henk

• 28 September 2009 - 15:27

Herman Scholten:

Hallo JW, ik wist niet dat je in China zat. Maar dat geeft niks je kunt alles ook niet weten.
    Maar het zal wel een leuke ervaring worden. Hoe smaakt het bier daar?
    Ook nog leuke .......... daar, gaat niks voor een stevige en frisse hollandse .......
    We begrijpen elkaar toch wel he.
    Nu ik wens je alle goeds en tot de volgende keer.

• 28 September 2009 - 15:32

Henk:

Kerel,

Malle veel starbucks daar!

Out!

• 28 September 2009 - 16:34

Wolter:

Hey Gozert,

Mooi foto´s man..
    Wel veel gebouwen...

Dus een lekkere wandeling in de natuur zit er niet in..

Succes morgen!!

Meuj

• 28 September 2009 - 17:07

Robin:

hey neefje,

Ik heb je foto's net even gezien, maar echt onvoorstelbaar allemaal vooral dat enorme verschil van dikke auto's tot mensen met een bbq achterop de fiets om zo wat te verdienen. En die gebouwen, en niet te vergeten die vissenkom.
    Ik ga donderdag even zo headset kopen kunnen we ook een keer praten. grappig dat je het neefje van cobie tegen komt in een winkeltje daar. heel veel succes met je stage. groeten Robin

• 28 September 2009 - 17:13

Cobie:

Hey jan willem!!! ik zei nog dat je goed op moest letten of je mijn neefje nog zou tegen komen haha en hij staat gewoon op de foto!!!! super man! haha nou veel plezier hoop dat het resort beetje bevalt.

• 28 September 2009 - 17:15

Lotte:

Het JW!

Leuk om je verhalen te lezen en je foto's te bekijken.

Heel veel plezier en succes daar!

Groetjes

• 28 September 2009 - 17:16

Andre:

, (oftewel Hallo, Grote neef!)

Ik lees dat je het daar al aardig naar je zin hebt tussen die chineesen.

Wat ik me nou al 2 dagen afvraag; hebben ze daar ook neger-chineesen? Zoja, dan hoor ik dat graag van jou

Maarja morgen eindelijk tussen de belangrijke mensjes lopen, hierbij wens ik jou heel veel succes en plezier!

Ik zal nu naar trainen te kijken van het 3e.

Jij Nu weltrusten en we houden contact!

Gr Delfsma

• 28 September 2009 - 17:24

Mart:

hey kerel zei je al he dat discotheken super vet zijn en ben blij om dat je veel mensen hebt ontmoet en dat je naar zin hebt veel succes en fotos zijn ook wel vet hoorse nog grtjes

• 28 September 2009 - 20:05

Josta:

Hey Jan Willem,

Leuk om je verhalen te lezen. Dus Shanghai is goed bevallen?
    Straks naar het resort, zal ook wel mooi zijn daar!
    Heel veel succes en plezier daar, geniet ervan.
    Groetjes
    Josta

• 29 September 2009 - 11:59

Floris:

Superdik dit Delfsma!!!!! Hebben ze daar ook al EIM uitgevonden? Bellen he als je een mooie opp. tegenkomt! EIM2010 op locatie... ik zie combi-mogelijkheden met die Expo!

vet man, hang on & have fun!

Floris

• 29 September 2009 - 16:36

Anke:

Hoi,

Leuk om zo je belevenissen daar te volgen, en de foto's erbij is ook erg leuk.
    Hier gaat alles zijn gewone gangetje, druk aan het werk en het regent op het moment hier.
    Ik benieuwd of het je in het resort ook zal bevallen, vast wel!!

liefs Anke

• 07 Oktober 2009 - 22:05

Klef:

ouwe, waar blijven die nieuwe verhalen;)
    alles bruut, beheers je de stokjes al?
    kan je al een aardig balletje slaan of is dat ook nog drama??

klef